Tarta cu mere si miere din: faina, zahar, sare, unt, ou, mere, miere. Ingrediente: Aluat: 125 g făină 1 lingura zahăr 1 praf sare 60 g unt 1 ou Umplutură: 600 g mere 80 g miere de salcâm Mod de preparare: Se amestecă faina cu zahărul şi sarea, se face la mijloc o gropiţă […]
Tarta aromata cu mere
PrinteazaTarta aromata cu mere din: faina, unt, zahar, ou, mere, scortisoara.
Pentru aluat:
- 225 g făină
- 100 g unt
- 2 linguri zahăr vanilat cu scorţişoară
- 1 ou
- 1 lingură apă rece
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 1 kg mere
- 250 g zahăr
- scorţisoară măcinată, după gust
Mod de preparare:
Mixezi într-un bol untul şi zahărul vanilat, adaugi oul, apa rece, iar la final făina cernută, sarea şi amesteci până când obţii un aluat elastic care nu se lipeşte.
Il înveleşti într-o folie alimentară şi pui la frigider 25-30 de minute.
Torni aluatul peste forma de tartă, unsă în prealabil cu unt.
Tai excesul cu un cuţit şi îl înţepi puţin, pentru a nu se umfla în cuptor.
Speli merele şi le cureţi de coajă, le tai cubuleţe apoi le căleşti împreună cu zahărul şi scorţişoara, până când scade aproape toată zeama.
Laşi să se răcească câteva minute şi le adaugi peste aluatul de tartă.
Intinzi pe deasupra câteva fâşii de aluat şi dai la cuptor 25-30 de minute, până devine uşor rumenă.
Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu dovleac si mere
Tarta cu dovleac si mere din: faina, unt, zahar, oua, dovleac, mere, zahar, mascarpone, scortisoara. Ingrediente: 290 g făină 60 g unt 100 g zahăr 1 ou 1 praf de sare 1 lingură apă 500 g dovleac curăţat 1 kg mere 200 g zahăr 250 g mascarpone 2 ouă 2 linguriţe scorţişoară Mod de preparare: […]
Pofta buna!