Tarta cu prune si nectarine din: faina, zahar, sare, praf de copt, unt, scortisoara, vanilie, amidon, prune, nectarine. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 pacheţel praf de copt 100 g unt 50 ml apă rece Pentru umplutură: 300 g zahăr brun 1 lingură scorţişoară măcinată 2 gălbenuşuri 300 […]
Tarta aromata cu prune si frisca
PrinteazaTarta aromata cu prune si frisca din: unt, faina, zahar, sare, oua, lapte, frisca lichida, oua, zahăr vanilat, prune.
- 150 g unt
- 200 g făină
- 80 g zahăr
- 1 praf de sare
- 2 gălbenuşuri
Pentru umplutură:
- 200 ml lapte
- 200 ml frişca lichidă
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g prune
Mod de preparare:
Tai untul bucăţele şi-l laşi la temperatura camerei. Amesteci făina cu zahărul şi cu sarea.
Adaugi gălbenuşurile şi untul şi frămânţi un aluat, pe care-l laşi la frigider 30 de minute.
Intinzi o foaie rotundă, cu care îmbraci forma de tartă unsă. Coci în cuptorul încins circa 15 minute.
Amesteci laptele şi frişca şi le pui într-un vas la foc potrivit. Când clocoteşte, iei vasul de pe foc şi laşi să se răcorească.
Baţi ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat şi le încorporezi în laptele cu frişcă. Baţi pe baie de aburi până se îngroaşă.
Torni crema peste tartă, pui prunele tăiate pe jumătate (pot fi şi uscate) şi dai din nou la cuptor pentru 20-30 de minute.
Tarta aromata cu prune si frisca
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu prune si nectarine
Tarta cu prune si cocos
Tarta cu prune si cocos din: unt, zahar, faina, praf de copt, prune, sare, esenta de rom, fulgi de cocos. Ingrediente: Pentru blat: 200 g unt 20 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat 3 gălbenuşuri 250 g făină 1/2 plic praf de copt Pentru umplutură: 750 g prune 5 albuşuri 1 praf de sare 2 plicuri […]
Pofta buna!