Tarta aromata cu prune si frisca

Printeaza

Tarta aromata cu prune si frisca din: unt, faina, zahar, sare, oua, lapte, frisca lichida, oua, zahăr vanilat, prune.

Ingrediente:Tarta_aromata_cu_prune_si_frisca

  • 150 g unt
  • 200 g făină
  • 80 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 gălbenuşuri

Pentru umplutură:

  • 200 ml lapte
  • 200 ml frişca lichidă
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g prune

 

 

Mod de preparare:

Tai untul bucăţele şi-l laşi la temperatu­ra camerei. Amesteci făi­na cu zahărul şi cu sarea.

Adaugi gălbenuşurile şi untul şi frămânţi un aluat, pe care-l laşi la frigider 30 de minute.

Intinzi o foaie rotundă, cu care îmbraci forma de tartă unsă. Coci în cuptorul în­cins circa 15 minute.

Amesteci laptele şi frişca şi le pui într-un vas la foc potrivit. Când clocoteşte, iei vasul de pe foc şi laşi să se răco­rească.

Baţi ouăle cu za­hărul şi zahărul vanilat şi le încorporezi în laptele cu frişcă. Baţi pe baie de aburi până se îngroaşă.

Torni crema peste tartă, pui prunele tă­iate pe jumătate (pot fi şi uscate) şi dai din nou la cuptor pentru 20-30 de minute.

Tarta aromata cu prune si frisca

Tarta_aromata_cu_prune_si_frisca

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta cu prune si nectarine

Tarta cu prune si nectarine

Tarta cu prune si nectarine din: faina, zahar, sare, praf de copt, unt, scortisoara, vanilie, amidon, prune, nectarine. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 pacheţel praf de copt 100 g unt 50 ml apă rece Pentru umplutură: 300 g zahăr brun 1 lingură scorţişoară măcinată 2 gălbenuşuri 300 […]

 

 

Tarte cu migdale şi cocos

Tarta cu prune si cocos

Tarta cu prune si cocos din: unt, zahar, faina, praf de copt, prune, sare, esenta de rom, fulgi de cocos. Ingrediente: Pentru blat: 200 g unt 20 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat 3 gălbenuşuri 250 g făină 1/2 plic praf de copt Pentru umplutură: 750 g prune 5 albuşuri 1 praf de sare 2 plicuri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.