Tarta aromata
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta aromata cu:caise, zahar vanilat, faina, lapte, oua, zahar, drojdie, ulei, sare.
- 1 kg caise
- zahăr pudră vanilat
Ingrediente aluat:
- 500 g făină
- 300 ml lapte
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 25 g drojdie
- 50 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia şi o lingură cu zahăr în puţin lapte călduţ. Presară 100 g făină şi amestecă uşor. Lasă la crescut 30 de minute, încorporează restul de făină, ouăle bătute cu zahărul şi sare.
Frământă bine şi toarnă treptat restul de lapte călduţ. Aproape de final, pune uleiul. Lasă la crescut, la loc călduţ, până ce îşi dublează volumul.
Intinde cercuri din aluat. în mijloc, pune sferturi de caise pudrate cu puţin zahăr vanilat şi adună aluatul astfel încât să obţii un portofel.
Aşază portofelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le să crească 30 de minute, apoi coace-le 45 de minute.
Tarta aromata
Pofta buna!