Tartă cu bacon şi nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: tarta, drojdie, zahar, lapte, faina, sare, condimente de supa, oua, unt, nuci, bacon, patrunjel, pesmet.
Ingrediente:
- 1 cub de drojdie
- 1 lingura zahar
- 200ml lapte
- 450 g făină
- 1 vârf de sare
- 1 vârf de condimente de supă
- 2 ouă
- 80 g unt
- 100 g nuci
- 150 g bacon
- 1 crenguţă de pătrunjel tocat
- unt
- pesmet pentru tavă
Mod de preparare:
Se prepară maiaua din drojdia mărunţită, zahăr, 2 linguri de lapte şi 3 linguri de faină. Se lasă să crească.
Se cerne restul de făină într-un castron, cu sarea şi condimentele de supă. Se adaugă ouăle, untul rece topit şi maiaua.
Se adaugă treptat laptele rămas şi se obţine un aluat moale.
Se păstrează la loc cald şi se mai lasă să se răcească.
Se toacă mărunt nucile, iar baconul se taie cubuleţe.
Se frământă din nou aluatul şi se încorporează nucile, baconul şi pătrunjelul.
Se unge forma de tartă cu unt, se presară pesmet şi se umple cu aluatul. Se mai las.ă puţin să crească.
Se coace la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30 de minute, până când capătă o culoare aurie.
Pofta buna!