Tartă cu bacon, patrunjel şi nuci
PrinteazaTartă cu bacon, patrunjel şi nuci din: drojdie, zahar, lapte, faina, sare, condimente de supa, oua, unt, nuci, bacon, patrunjel, unt, pesmet.
- 1 cub drojdie
- 1 lingura zahar
- circa 200 ml lapte
- 450 g faina
- 1 varf de sare
- 1 varf de condimente de supa
- 2 oua
- 80 g unt
- 100 g nuci
- 150 g bacon
- 1 crenguta patrunjel tocat
- unt si pesmet pentru tava
Mod de preparare:
Se prepară maiaua din drojdia mărunţită, zahăr, 2 linguri de lapte şi 3 linguri de faină. Se lasă să crească. Se cerne restul de făină într-un castron, cu sarea şi condimentele de supă. Se adaugă ouăle, untul rece topit şi maiaua.
Se adaugă treptat laptele rămas şi se obţine un aluat moale. Se păstrează la loc cald şi se mai lasă să se răcească.
Se toacă mărunt nucile, iar baconul se taie cubuleţe. Se frământă din nou aluatul şi se încorporează nucile, baconul şi pătrunjelul.
Se unge forma de tartă cu unt, se presară pesmet şi se umple cu aluatul. Se mai lasă puţin să crească. Se coace la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30 de minute, până când capătă o culoare aurie.
Tartă cu bacon, patrunjel şi nuci
Pofta buna!