Tartă cu bacon şi sparanghel
PrinteazaO reteta de tarta cu bacon si sparanghel din: aluat, faina, ou, ulei de masline, bacon, mascarpone, coaja de lamaie, chives, patrunjel, menta, parmezan si sparanghel.
- 250 g aluat de foitaj
- putina faina, pentru tapetat tava
- 1 ou, batut
- 2 lingurite ulei de masline
- 100 g de bacon, taiat bucatele
- 85 g de mascarpone
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 linguri de chives si de patrunjel, tocate marunt
- 1 linguri de menta, tocata
- 2 linguri de parmezan ras
- 1 legatura de sparanghel, curatat (partea lemnoasa trebuie indepartata)
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200C/gaz 6. Se intinde aluatul de foitaj intr-un dreptunghi cu dimensiunile 15×30 cm. Se asaza intr-o tava pudrata usor cu faina. Cu un cutit, se cresteaza o margine lata de aproximativ un centimetru, de jur imprejurul foii (ai grija sa nu tai aluatul complet).
Se inteapa aluatul cu o furculita. Se unge cu oul batut si se coace 15 minute. Intre timp se incinge uleiul intr-o cratita mica si se prajesc bucatile de bacon pana devin aurii si crocante. Intr-un bol, se amesteca ricotta, mascarpone, coaja rasa de lamaie, verdeata si jumatate din cantitatea de parmezan. Se asezoneaza.
Se scoate tava din cuptor, se apasa centrul aluatul si se adauga amestecul de branza. Se presara bucatile de bacon (scurse de ulei). Se asaza sparanghelul pe toata suprafata aluatului, alternand pozitia varfurilor.
Se unge cu uleiul ramas de la prajirea baconului si se presara parmezanul ramas. Se coace 20 de minute. Se serveste calda.
Tartă cu bacon şi sparanghel
Pofta buna!