Tarta cu bezea din: biscuiti, unt, oua, lamai, lapte, zahar, otet. Ingrediente: Pentru blat: 250 g biscuiţi sfărâmitioşi 45 g unt topit Pentru crema de lămâie verde: 3 gălbenuşuri coaja rasă de la 2 lămâi verzi 400 ml lapte concentrat dulce 150 ml suc de lămâie verde Pentru bezea: 4 albuşuri 25 g zahăr 2 […]
Tarta cu bezea si lamaie
PrinteazaTarta cu bezea si lamaie din: faina, unt, zahar pudra, sare, zahar vanilat, lamaie, ou, lapte, amidon, zahar.
Pentru aluat:
- 350 g făină
- 1 pachet de unt
- 120 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 2 – 3 linguri de zeamă de lămâie
- 1 fiolă de esenţă de lămâie
- 1 ou
Pentru crema de lămâie:
- 250 ml lapte
- 30 g amidon
- 3 gălbenuşuri
- zeama de la 1 lămâie
- 2 linguri de coajă de lămâie
- 100 g zahăr
Pentru bezea:
- 120 g zahăr
- 4 albuşuri
- 1 esenţă de lămâie
- 1 lingură de coajă de lămâie
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa:
Toate aceste ingrediente le pui într-un vas şi frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l înfăşori într-un celofan şi îl ţii la rece circa 1-1 1/2 h.
După ce a stat la rece, împărţi aluatul în 2. Dintr-o parte întinzi o foaie subţire pe care o aşezi într-o formă de tartă şi o dai la cuptor circa 20 de minute. Cealaltă parte, mai mică, o păstrezi pentru ornat.
Pregăteşti crema de lămâie aşa:
Dai laptele în clocot, după ce l-ai amestecat cu zahărul şi cu amidonul.
Separat, freci gălbenuşurile cu zeama de lămâie şi verşi apoi compoziţia peste lapte şi o laşi la foc mic până obţii o cremă.
Când blatul este aproape copt, torni compoziţia-de mai sus peste el, în tavă.
Pregăteşti bezeaua aşa:
Baţi bine albuşurile cu mixerul şi, după ce s-a format spuma, o omogenizezi cu zahărul, coaja şi esenţa de lămâie.
Peste cremă, pui fâşii de aluat şi şpriţezi rozetele de bezea.
Pentru următoarele 25 — 30 de minute, pui tava în cuptor ca să se rumenească şi fâşiile de aluat, iar în ultimele 5-10 minute, adaugi şi bezeaua ca să se coacă şi ea puţin.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu bezea
Pofta buna!