Tarta cu praz si branza cheddar din: unt, praz, usturoi, arpagic, rozmarin, salvie, oua, smantana, branza cheddar, parmezan, sare de mare, piper alb, aluat de tarta. Ingrediente: 2 linguri unt nesărat 2 fire praz, feliat 2 lingurite, usturoi tocat 3 linguri arpagic tocat 2 lingurite rozmarin proaspăt tocat 1 lingurita salvie proaspata tocata 4 oua […]
Tarta cu biscuiti si miere
PrinteazaTarta cu biscuiti si miere din: unt, biscuiti, lamai, miere, mac, oua, smantana.
- 200 g unt
- 400 g biscuiţi digestivi
- 3 lămâi
- 150 g miere
- 2 linguriţe mac
- 2 ouă
- 200 g smântână grasă
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Incepi prin a pregăti umplutura. Răzuieşti coaja de la două lămâi şi storci zeama de la toate trei.
Le amesteci cu mierea şi le laşi deoparte 30 de minute.
Pentru a pregăti blatul, sfărâmi biscuiţii în blender până devin nisipoşi şi îi amesteci cu untul topit.
Pui compoziţia într-o tavă pe care o dai la cuptorul pre-încălzit la 180 °C 10 minute.
Continui să pregăteşti umplutura.
Adaugi în compoziţia cu miere ouăle şi amesteci bine
. La final, pui smântână şi macul.
Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi fierbinte. Deasupra pui felii de lămâie.
Dai tava din nou la cuptor la 160 °C 20-25 de minute.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Tartar de somon cu rosii cherry
Tartar de somon cu rosii cherry din: file de somon, castravete, ceapa, ceapa de tuns, capere, zeama de lamaie, marar, maioneza, rosii cherry, frunze de andiva, sare, piper. Ingrediente: 750 g file de somon foarte proaspat 1 castravete de sera 4 linguri ceapa (de apa sau rosie) tocata foarte marunt 4 linguri ceapa de tuns, […]
Pofta buna!