Tarta cu blat de cozonac si prune
PrinteazaTarta cu blat de cozonac si prune din: lapte, faina, drojdie, zahar pudra, unt, nuci, prune, zahar, scortisoara.
blat:
- 180 g lapte
- 385 g faina
- 1/2 plic drojdie uscata
- 30 g zahar pudra
- 75 g unt
- 75 g nuci tocate
umplutura:
- 2 kg prune
- 100 g zahar
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu praful de drojdie si se adauga laptele caldut, zaharul si untul topit. Se framanta aluatul, se acopera si se lasa sa creasca 30 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Apoi, pe o planseta cu faina se intinde o foaie. Se decupeaza o bucata de dimensiunile tavii, se asaza in tava si se ridica o margine.
Se presara nuci tocate. Din restul de aluat se taie fasii. Se curata prunele si se taie jumatati; se asaza pe aluat ca tiglele pe acoperis. Se amesteca zaharul cu scortisoara si se presara pe prune.
Deasupra se asaza un gratar format din fasii de aluat.
Se coace prajitura in cuptorul incins la 180C. Se consuma rece.
Tarta cu blat de cozonac si prune
Pofta buna!