Tarta cu blat de cozonac si prune

Printeaza

Tarta cu blat de cozonac si prune din: lapte, faina, drojdie, zahar pudra, unt, nuci, prune, zahar, scortisoara.

Ingrediente:Tarta_cu_blat_de_cozonac_si_prune

blat:

  • 180 g lapte
  • 385 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 30 g zahar pudra
  • 75 g unt
  • 75 g nuci tocate

umplutura:

  • 2 kg prune
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara

 

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu praful de drojdie si se adauga laptele caldut, zaharul si untul topit. Se framanta aluatul, se acopera si se lasa sa creasca 30 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Apoi, pe o planseta cu faina se intinde o foaie. Se decupeaza o bucata de dimensiunile tavii, se asaza in tava si se ridica o margine.

Se presara nuci tocate. Din restul de aluat se taie fasii. Se curata prunele si se taie jumatati; se asaza pe aluat ca tiglele pe acoperis. Se amesteca zaharul cu scortisoara si se presara pe prune.

Deasupra se asaza un gratar format din fasii de aluat.

Se coace prajitura in cuptorul incins la 180C. Se consuma rece.

Tarta cu blat de cozonac si prune

Tarta_cu_blat_de_cozonac_si_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.