Tarta cu branza, afine si vanilie

Printeaza

Tarta cu branza, afine si vanilie din: unt, biscuiti digestivi, afine, zahar, branza de vaci, zahar, esenta de vanilie, oua.

Ingrediente:Tarta_cu_branza_afine_si_vanilie

  • 75 g unt topit + puţin pentru uns
  • 175 g biscuiţi digestivi
  • 175 g afine
  • 2 linguri zahăr (pentru afine)
  • 450 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriţă esenţă vanilie
  • 4 ouă puţin bătute

Mod de preparare:

Incingi cuptorul şi ungi cu puţin untotavăcu pereţi detaşabili.

Pui biscuiţii într-un blender şi mixezi până se fărâmiţează. îi amesteci cu untul topit, îi aşezi pe fundul tăvii şi îi presezi cu mâna.

Amesteci brânza de vaci, zahă­rul, esenţa de vanilie, jumătate din cantitatea de afine şi ouăle într-un vas până când obţii o compoziţie cremoasă.

O aşezi în tavă şi o laşi la copt 40 de minute sau până când e de culoare galben-pai.

Scoţi prăjitura dincuptorşioţii să se răcească în tavă 10-15 mi­nute. Cu grijă, o scoţi din tavă şi o aşezi pe o farfurie.

Pui restul de afine într-o crati­ţă cu zahărul rămas şi o lingură de apă şi laşi pe foc 5 minute.

Aştepţi să se răcească, apoi aşezi compoziţia deasupra prăjiturii.

Serveşti când s-a răcit de tot.

Tarta cu branza, afine si vanilie

Tarta_cu_branza_afine_si_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta cu mango si afine

Tarta cu mango si afine

Tarta cu mango si afine din: aluat de tarta, zahar, lamaie, faina, afine, mango, ou. Ingrediente: 1 aluat de tarta 1/4 cana de zahar 1 lamaie 1/4 ceasca faina 4 cesti afine 1 mango, taiat bucati 1 albus de ou   Mod de preparare: Intr-o forma de tarta puneti hartie de copt si adaugati aluatul. […]

Tarta de orez cu dulceata

Tarta cu banane si caramel

Tarta cu banane si caramel din: banane, biscuiti, zahar, unt, frisca, lapte, ciocolata. Ingrediente: 3 banane 300 g biscuiţi sfărâmicioşi 30 g zahăr brun 100 g unt topit 400 ml frişcă lichidă îndulcită 500 g lapte concentrat ciocolată neagră, pentru servit   Mod de preparare: Cutia de lapte concentrat se pune la fiert în oala […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.