Tartă cu brânză şi caise

Printeaza

Tarta cu branza si caise din: faina, unt, zahar, ou, sare, compot de caise, branza de vaci, sare, oua, budinca de migdale, coaja de lamaie si frisca.

Ingrediente:

blat: 

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 90 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 praf sare

în plus: 

  • 1 conservă compot de caise (720 ml)
  • 500 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 3 ouă
  • 1 plic praf de budincă de migdale
  • 1 lingu­riţă coajă de lămâie rasă
  • 150 g frişcă

 

Mod de preparare:

Tartă cu brânză şi caise: Se unge o formă de tartă (0 30 cm). Se frământă un aluat din făină, cuburi de unt, zahăr, ou şi sare; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se lasă să se scurgă caisele. Se stoarce brânza de vaci într- un prosop textil.

Se amestecă împreună cu zahărul, sarea, ouăle, praful de budincă şi coaja de lămâie; se înglobează frişca bătută. Se încinge cuptorul la 200°C. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie subţire de aluat şi se îmbracă forma; se ridică o margine înaltă.

Se umple cu compoziţia de brânză şi se nivelează.

Se reapartizează deasupra caisele cu partea rotunjită în sus. Se coace cca 45 min. Dacă tinde să crească prea mult, se acoperă cu folie de aluminiu. Se lasă să se răcească şi eventual se pudrează cu zahăr.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.