Tartă cu brânză şi caise
PrinteazaTarta cu branza si caise din: faina, unt, zahar, ou, sare, compot de caise, branza de vaci, sare, oua, budinca de migdale, coaja de lamaie si frisca.
Ingrediente:
blat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 90 g zahăr
- 1 ou
- 1 praf sare
în plus:
- 1 conservă compot de caise (720 ml)
- 500 g brânză de vaci
- 100 g zahăr
- 1 praf sare
- 3 ouă
- 1 plic praf de budincă de migdale
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 150 g frişcă
Mod de preparare:
Tartă cu brânză şi caise: Se unge o formă de tartă (0 30 cm). Se frământă un aluat din făină, cuburi de unt, zahăr, ou şi sare; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se lasă să se scurgă caisele. Se stoarce brânza de vaci într- un prosop textil.
Se amestecă împreună cu zahărul, sarea, ouăle, praful de budincă şi coaja de lămâie; se înglobează frişca bătută. Se încinge cuptorul la 200°C. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie subţire de aluat şi se îmbracă forma; se ridică o margine înaltă.
Se umple cu compoziţia de brânză şi se nivelează.
Se reapartizează deasupra caisele cu partea rotunjită în sus. Se coace cca 45 min. Dacă tinde să crească prea mult, se acoperă cu folie de aluminiu. Se lasă să se răcească şi eventual se pudrează cu zahăr.
Pofta buna!