Tartă cu branza de capra, cascaval si praz
PrinteazaTartă cu branza de capra, cascaval si praz: faina, unt, ou, apa mineral, praz, marar, cascaval, branza de capra, oua, ulei de masline, sare, piper.
- 250 g făină
- 1/2 pachet unt (margarină)
- 1 ou
- 2 linguri apă minerală
Ingrediente umplutură:
- 750 g praz
- 1 legătură mărar
- 50 g caşcaval ras
- 200 g brânză de capră
- 3 ouă
- 2 linguri ulei de măsline sau unt pentru uns tava
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat elastic din făină, unt, ou, apă minerală şi-l laşi la rece 30 de minute. Prazul tăiat bucăţi de 2-3 cm lungime îl fierbi 5 minute si îl lasi la răcit.
Brânza şi caşcavalul le dai pe râzătoare şi le amesteci cu 2 ouă, mărarul tocat fin, sare, piper şi prazul răcit.
Din două treimi din compoziţia de aluat întinzi o foaie, o înţepi cu furculiţa şi o coci 15 minute.
Torni compoziţia cu brânză, iar din cealaltă parte de aluat faci un sul, pe care îl aşezi de jur-împrejurul tăvii, pe deasupra compoziţiei.
Baţi un ou şi-l torni uniform peste umplutura de brânză şi praz. Dai tava la cuptor pentru 30 de minute. Serveşti tarta caldă sau rece.
Pofta buna!