Tartă cu branza de capra, cascaval si praz

Printeaza

Tartă cu branza de capra, cascaval si praz: faina, unt, ou, apa mineral, praz, marar, cascaval, branza de capra, oua, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente aluat:Tartă cu branza de capra, cascaval si praz

  • 250 g făină
  • 1/2 pachet unt (margarină)
  • 1 ou
  • 2 linguri apă minerală

Ingrediente umplutură:

  • 750 g praz
  • 1 legătură mărar
  • 50 g caşcaval ras
  • 200 g brânză de capră
  • 3 ouă
  • 2 linguri ulei de măsline sau unt pentru uns tava
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat elastic din făină, unt, ou, apă mi­nerală şi-l laşi la rece 30 de minute. Prazul tăiat bucăţi de 2-3 cm lungime îl fierbi 5 mi­nute si îl lasi la răcit.

Brânza şi caşcavalul le dai pe râzătoare şi le amesteci cu 2 ouă, mă­rarul tocat fin, sare, piper şi prazul răcit.

Din două treimi din compoziţia de aluat întinzi o foaie, o înţepi cu furculiţa şi o coci 15 minute.

Torni compoziţia cu brânză, iar din cealaltă parte de aluat faci un sul, pe care îl aşezi de jur-împrejurul tăvii, pe deasupra compoziţiei.

Baţi un ou şi-l torni uniform peste umplutura de brân­ză şi praz. Dai tava la cuptor pentru 30 de minute.  Serveşti tarta caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.