Tarta cu branza de capra si rosii cherry

Printeaza

Tarta cu branza de capra si rosii cherry din: faina, sare, unt, galbenusuri, apa rece, branza de capra, rosii cherry, cimbru, chimen, frunze de rucola.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 175 g faina
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri apa rece

pentru umplutura:

  • 500 g branza de capra
  • 400 g rosii cherry
  • cimbru proaspat
  • 1/2 lingurita de chimen macinata foarte fin
  • frunze de rucola, pentru decor

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu un praf de sare şi pui untul tăiat bucăţi. Adaugi gălbenuşurile, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl dai la rece 30 de minute. Speli roşiile cherry, le tai în două şi le pui pe un platou.

Scoţi coca de la frigider, întinzi aluatul într-un vas termorezistent, îmbraci şi pereţii, înţepi cu furculiţa şi îl coci în cupto­rul preîncălzit 10 minute. Apoi îl scoţi şi-l laşi puţin la răcit. Pui într-un castron brânza de capră şi o pasezi.

Adaugi chimenul măcinat şi amesteci. Pui peste aluatul din formă câ­teva roşii tăiate, presari cimbru, torni compoziţia de brânză de capră, aşezi restul de roşii şi mai presari frunzuliţe de cimbru. In­troduci din nou vasul în cuptor 10 minute.

Serveşti tarta rece, decorată cu rucola.

Tarta cu branza de capra si rosii cherry

Tarta_cu_branza_de_capra_si_rosii_cherry

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Tarta cu branza de capra si rosii arata excelent

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.