Tarta cu branza de capra din: faina, unt, lapte, pere, seminte de floarea soarelui, branza de capra, parmezan, oua, smantana, migdale, pesmet, sare, piper, nucsoara, rozmarin, praf de copt.
Ingrediente:
250 g faina
125 g unt
100 ml lapte
4 pere
2 linguri de seminte de floarea-soarelui
400 g branza de capra
50 g parmezan
3 oua
200 ml smantana
100 g migdale
30 g pesmet
Sare, piper, nucsoara, rozmarin
1 lingurita de parf de copt
Mod de preparare:
Intr-un ibric se pune untul, laptele, sarea si se incalzesc usor. Faina se cerne intr-un vas, se adauga ingredientele calde, praful de copt, parmezanul si 100 g branza de capra rasa.
Se adauga un ou, se framanta totul pana rezulta un aluat potrivit de tare si se lasa sa se odihneasca zece minute.
Perele se spala, se curata de coaja si de casuta cu seminte, se taie jumatati, apoi se cresteaza felii, fara sa se taie complet.
Se intinde aluatul intr-o forma unsa cu unt, se presara pesmetul, se aseaza jumatatile de pere si se presara jumatate din semintele de floarea-soarelui.
Separat se amesteca smantana cu 200 g branza, semintele, 1 ou batut si se toarna peste pere.
Se unge aluatul cu oul ramas, se rade deasupra restul de branza, se introduce in cuptor si se coace 30-40 de minute la foc potrivit.
In aluat se mai poate adauga piper, nucsoara sau rozmarin tocat.
Tarta cu dovlecei si branza de oaie din: aluat de foetaj, branza de oia, dovlcei, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfarimata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper Mod de preparare Se spala dovleceii, se dau pe […]
Imi place branza de capra, e mai grasa, dar si mai gustoasa decat branza de oaie sau de vaca. O sa gatesc si eu o tarta cu branza de capra.
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Imi place branza de capra, e mai grasa, dar si mai gustoasa decat branza de oaie sau de vaca. O sa gatesc si eu o tarta cu branza de capra.