Tarta cu branza si ceapa caramelizata

Printeaza

Tarta cu branza si ceapa caramelizata din: unt, zahar, ulei, faina, ceapa, vin, branza, oua, smantana.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 85 g unt
  • 3 linguri apă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • 1 cană făină

Pentru umplutură:

  • 3 cepe albe, curăţate şi tocate fin
  • 2 linguri unt
  • sare
  • un pic de zahăr
  • 2-4 linguri vin sec, alb sau roşu
  • 300 g brânză de oaie
  • 2 ouă
  • 200 g smântână

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi bine. Formezi o bilă pe care o laşi la rece 15 minute. Scoţi şi întinzi aluatul cu sucitorul, apoi îl transferi în tavă.

Inţepi cu furculiţa din loc în loc şi mai dai la frigider încă 15 minute, apoi bagi la cuptor tava un sfert de oră.

Pentru umplutură, încingi untul într-o tigaie, adaugi ceapa şi amesteci bine. Laşi ceapa pe foc sau până se mai carameli-zează şi, folosindu-te de o spatu-lă, amesteci la fiecare 5 minute.

Când ceapa începe să se închidă la culoare, presari puţină sare şi zahărul. Amesteci încă un minut, apoi dai la o parte de pe foc.

Torni vinul, câte o lingură sau două, pe rând. Amesteci bine, apoi dai la o parte de pe foc. Când s-a mai răcit, amesteci cu brânza fărâmiţată.

Baţi smântâna cu ouăle. Torni umplutura, peste care adaugi amestecul de smântână cu ou. Dai la cuptor până se rumeneşte.

Tarta cu branza si ceapa caramelizata

Tarta_cu_branza_si_ceapa_caramelizata

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte buna tarta cu ceapa si branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.