Tarta cu branza si ceapa – usor de preparat
PrinteazaTarta cu branza si ceapa din: faina, margarina, apa rece, sare, ulei, ceapa, oua, lapte, branza, sare, piper.
Pentru aluat:
- 250 g faina
- 150 g margarina
- 2-3 linguri apa rece
- sare
Pentru umplutura:
- 1 lingura ulei
- 2 cepe mari taiate fin
- 3 oua batute
- 150 ml lapte
- 250 g branza rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si se amesteca pana ce seamana cu niste firimituri fine.
Se adauga apa cat sa se formeze un aluat moale. Se lasa la rece 15-20 de minute.
Intre timp se calesc cepele 5 minute. Se toarna intr-un castron si se adauga ouale, laptele si branza.
Se asezoneaza.
Se intinde aluatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 20 cm, tapetata cu faina.
Se toarna amestecul si se baga la cuptor 35-40 de minute.
Pofta buna!