Tartă cu branză si cireşe
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu:biscuiti, cirese, sirop de cirese, branza, lamaie, unt, esenta de vanilie, oua, sare.
Ingrediente:
- 200 g biscuiţi
- 200 g cireşe proaspete
- 5 linguri sirop de cireşe
- 500 g brânză slabă
- 1 cană cu zahăr
- 1 lingură cu coajă de lămâie rasă
- 2 linguri cu unt
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
- 3 ouă mari
- 1/2 linguriţă cu sare
Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii, în bucăţi mai mari să nu devină pudră şi îi amesteci cu untul care a fost topit puţin pe foc.
Pui amestecul pe un platou şi îl dai la rece. Brânza o pui într-un castron mare cu sarea, zahărul, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie.
Amesteci bine, adaugi ouăle şi baţi cu mixerul. Pui într-un vas compoziţia şi o laşi pe foc mic 10 minute.
Torni amestecul peste blat. Scoţi sâmburii cireşelor, amesteci cireşele cu siropul de cireşe şi torni totul peste tartă. Dai la rece pentru 4 ore.
Pofta buna!
Sugestie
Tarta este gustoasă dacă o ţii 24 de ore la frigider.