Tarta cu branza si ciuperci
PrinteazaTarta cu branza si ciuperci din: aluat, oua, ciuperci, unt, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, cimbru, smantana si branza.
- 400 g aluat fraged gata preparat
- 2 oua, batute
- 500 g ciuperci, taiate felii
- 30 g unt
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 4 linguri otet balsamic
- 1 lingura cimbru proaspat
- 150 ml smantana
- 150 g branza care se topeste usor, taiata cuburi
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220°C. Despacheteaza aluatul, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina si taie-l in patru dreptunghiuri.
Cu un cutit ascutit, cresteaza o margine de 1,5 cm in jurul fiecarui dreptunghi, apoi unge-le cu ou batut (daca pregatesti tarta in avans, poti congela aluatul in acest stadiu). Coace timp de 10-12 min, pana creste si e bine rumenit.
Caleste ciupercile in unt si ulei de masline la foc iute, timp de 4-5 min. Adauga usturoiul, otetul balsamic, cimbrul si smantana, lasa sa dea in clocot, apoi fierbe la foc mic 1 min.
Toarna cu lingura acest amestec pe foie de aluat si presara branza. Da la cuptor 5 min, pana se topeste.
Tarta cu branza si ciuperci
Pofta buna!