Tarta cu branza si ciuperci

Printeaza

Tarta cu branza si ciuperci din: aluat, oua, ciuperci, unt, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, cimbru, smantana si branza.

Ingrediente:Tarta_cu_branza_si_ciuperci

  • 400 g aluat fraged gata preparat
  • 2 oua, batute
  • 500 g ciuperci, taiate felii
  • 30 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 linguri otet balsamic
  • 1 lingura cimbru proaspat
  • 150 ml smantana
  • 150 g branza care se topeste usor, taiata cuburi

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220°C. Despacheteaza aluatul, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina si taie-l in patru dreptunghiuri.

Cu un cutit ascutit, cresteaza o margine de 1,5 cm in jurul fiecarui dreptunghi, apoi unge-le cu ou batut (daca pregatesti tarta in avans, poti congela aluatul in acest stadiu). Coace timp de 10-12 min, pana creste si e bine rumenit.

Caleste ciupercile in unt si ulei de masline la foc iute, timp de 4-5 min. Adauga usturoiul, otetul balsamic, cimbrul si smantana, lasa sa dea in clocot, apoi fierbe la foc mic 1 min. 

Toarna cu lingura acest amestec pe foie de aluat si presara branza. Da la cuptor 5 min, pana se topeste.

Tarta cu branza si ciuperci

Tarta_cu_branza_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.