Tarta cu branza dulce, gris si visine

Printeaza

Tarta cu branza dulce, gris si visine din: cremă de prânza dulce proaspătă, visine, oua, sare, zahar tos, esneta de vanilie, faina, gris, zahăr pudră cu aromă de vanilie, praf de copt.

 

Ingrediente:

  • 500 g cremă de prânza dulce proaspătă
  • 500 g vişine fără,sâmburi
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahăr tos
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 7 linguri făină
  • 3 linguri griş
  • 25 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
  • 1 plic praf de copt

Mod de praparare:

Speli vişinele şi le cureţi de codiţe şi sâmburi, după care le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Mixezi brânza dulce cu sarea şi zahărul tos.

Adaugi gălbenuşurile şi ouăle întregi, apoi esenţa de .vanilie şi mixezi în continuare până când se dizolvă crista­lele de zahăr.

La final, încorporezi făina cernută împreună cu praful de copt şi grişul. Amesteci din nou, până obţii o compoziţie omogenă

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă rotundă, cu diametrul de 24 cm. Torni compoziţia şi nivelezi. Deasupra presari vişinele fără sâmburi, în prealabil rostogolite prin făină.

Coci în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute la foc mediu, apoi încă aproximativ 30 de minute, la foc mic, până când aluatul trece proba cu scobitoarea: scoasă din tartă, ea nu va avea urme de aluat.

Scoţi tava din cuptor şi laşi prăji­tura să se răcească. O transferi pe un platou, o pudrezi cu zahăr, o porţionezi şi o ambalezi pentru drumeţie.

Tarta cu branza dulce, gris si visine

Tarta_cu_branza_dulce_gris_si_visine

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.