Tarta cu branza dulce si smantana

Printeaza

O reteta de tarta cu branza dulce si smantana din: faina, sare, zahar, unt, ou, branza de vaci, zahar, amidon, coaja de lamaie si frisca.

Ingrediente:Tarta cu branza dulce si smantana

blat:

  • 250 g faina
  • sare
  • 50 g zahar
  • 125 g unt rece
  • 1 ou

umplutura:

  • 50 g unt
  • 500 g branza de vaci grasa
  • 125 g zahar
  • 40 g amidon
  • 3 oua
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 200 g frisca

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se asaza intr-un castron faina cu sare, zahar, ou si cubulete de unt, precum si o lingura de apa calduta. Se framanta mai inaiti cu mixerul, poi rapid cu mainile.

Aluatul se modelează sub formă de bilă, se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider cca 30 min.

Se încinge cuptorul la 180°C. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (0 26 cm). Intre două straturi de folie transparentă se întinde o foaie de aluat rotundă (0 32 cm) şi se aşază în formă; se presează marginile.

Se topeşte untul şi se lasă să se răcorească; se amestecă împreună cu brânza de vaci, zahărul,amidonul, ouăle şi coaja de lămâie.

In final se înglobează frişca bătută. Se aşază umplutura pe blat şi se coace prăjitura cca 1 oră. Se lasă să se odihnească cca 10 min. în cuptorul stins. Se răstoarnă apoi pe un platou tapetat cu hârtie de copt şi se lasă să se răcească. După care se întoarce.

Tarta cu branza dulce si smantana

Tarta cu branza dulce si smantana

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tarta cu branza si smantana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.