Tartă cu brânză dulce
PrinteazaO reteta de tarta cu branza dulce din: faina, unt, galbenus, sare, zahar, lapte, crema de branza de vaci, zahar, ou, zahar vanilat, smantana, stafide si esenta de rom.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 150 g unt
- 1 galbenus
- 1/2 lingurita cu sare
- 3 linguri cu zahar
- apa calduta sau lapte
pentru crema:
- 500 g crema de branza de vaci grasa
- 300 g zahar
- 2 oua+1 ou de uns
- 2 pliculete cu zahar vanilat
- 1 lingura cu smantana
- 50 g stafide mari
- esenta de rom
Mod de preparare:
Amestecă făina, sarea şi zahărul într-un vas, adaugă untul şi gălbenuşul, apoi frământă uşor cu vârful degetelor.
Adaugă lapte sau apă, dar doar cât să fie aluatul maleabil.
Formează o minge de aluat, înveleşte-o în folie şi dă la frigider o jumătate de oră.
Pune stafidele în apă cu esenţă de rom ca să se umfle.
Amestecă brânza de vaci cu zahărul, ouăle bătute bine cu telul, smântână.
Adaugă stafidele. întinde două treimi din aluat o foaie subţire şi pune în formă, pe hârtie de copt.
Tornă umplutura de brânză, apoi, din restul de aluat tăiat în fâşii, fă grilaj.
Unge grilajul cu ou bătut şi dă la cuptor 30-35 de minute.
Tartă cu brânză dulce
Pofta buna!