Tartă cu brânză feta, ceapă roşie şi măsline
PrinteazaO reteta de tarta cu branza feta, ceapa rosie si masline din: unt, ceapa rosie, zahar brun, otet balsamic, faina, aluat, branza feta, masline, ulei de masline extravirgin, busuioc, salata, sare si piper.
- 25g unt
- 2 cepe roşii mari, tăiate solzişori
- 10 g zahăr brun
- 10 ml oţet balsamic
- 30 g făină, pentru pudrat
- 450 g aluat foitaj congelat
- 100 g brânză Feta tăiată cubuleţe
- 175 g măsline negre tocate
- 20 ml ulei de măsline extravirgin
- 50 g frunze de busuioc tocate, pentru decor
- 0 salată verde, pentru servit
- sare,
- piper
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la treapta IV-V (180° – 200° C). Incinge untul într-o cratiţă, apoi adaugă ceapa. Presară sare, piper şi căleşte ceapa cam 10 minute, la foc mic, până se înmoaie. Adaugă zahărul şi oţetul balsamic şi mai las-o încă 5 minute să se caramelizeze. Las-o la răcit.
Intinde foaia de aluat într-o tavă dreptunghiulară, pe care ai tapetat-o cu făină. Adaugă ceapa călită, brânza Feta şi măslinele.
Toarnă şi uleiul de măsline. Las-o la cuptor 15-20 de minute, până aluatul devine auriu şi crocant. Presară frunzele de busuioc. Serveşte cu salată verde.
Tartă cu brânză feta, ceapă roşie şi măsline
Pofta buna!