Tartă cu brânză şi fructe

Printeaza

O reteta de tarta cu branza si fructe din: branza semidegresata, unt, gris, zahar pudra, lapte, oua, coaja de lamaie, mere, prune, grasime si frunze de menta.

Ingrediente:Tartă cu brânză şi fructe

  • 250 g brânză semidegresată
  • 100 g unt
  • 180 g griş
  • 80 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 5 linguri de lapte
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 2 mere
  • 5 prune
  • grăsime pentru uns tava
  • frunze de mentă

Mod de preparare:

Se taie untul topit în felii, se adaugă zahăr şi se freacă bine. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se adaugă gălbenuşurile în compoziţia de unt cu zahăr şi se amestecă până când se obţine o spumă.

Se adaugă brânza şi grişul, înmuiat în prealabil în laptele amestecat cu coaja rasă de lămâie. La sfârşit se încor­porează albuşurile, amestecând uşor, până când se obţine un aluat.

Se spală merele, se taie în sferturi şi se înde­părtează cotorul, după care se taie felii. Se spală prunele, se scot sâmburii şi se taie cerculeţe. Se unge o tavă rotundă cu grăsime şi se toarnă înăuntru alua­tul. Deasupra se pune un strat de fructe.

Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C şi se coace tarta aproximativ 30 de minute. Se lasă să se răcească, se taie pătrate şi se decorează cu frunze de mentă.

Tartă cu brânză şi fructe

Tartă cu brânză şi fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.