Tartă cu brânză şi fructe
PrinteazaO reteta de tarta cu branza si fructe din: branza semidegresata, unt, gris, zahar pudra, lapte, oua, coaja de lamaie, mere, prune, grasime si frunze de menta.
- 250 g brânză semidegresată
- 100 g unt
- 180 g griş
- 80 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 5 linguri de lapte
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 2 mere
- 5 prune
- grăsime pentru uns tava
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Se taie untul topit în felii, se adaugă zahăr şi se freacă bine. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se adaugă gălbenuşurile în compoziţia de unt cu zahăr şi se amestecă până când se obţine o spumă.
Se adaugă brânza şi grişul, înmuiat în prealabil în laptele amestecat cu coaja rasă de lămâie. La sfârşit se încorporează albuşurile, amestecând uşor, până când se obţine un aluat.
Se spală merele, se taie în sferturi şi se îndepărtează cotorul, după care se taie felii. Se spală prunele, se scot sâmburii şi se taie cerculeţe. Se unge o tavă rotundă cu grăsime şi se toarnă înăuntru aluatul. Deasupra se pune un strat de fructe.
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C şi se coace tarta aproximativ 30 de minute. Se lasă să se răcească, se taie pătrate şi se decorează cu frunze de mentă.
Tartă cu brânză şi fructe
Pofta buna!