Tarta cu branza si fulgi de ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, branza de vaci, oua, lapte, budinca de vanilie, coaja de lamaie, cacao.

Imgrediente blat:

  • 90 g unt rece
  • 40 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 120 g făină
  • 1 vârf de cuţit praf de copt

Ingrediente umplutură:

  • 750 g brânză de vaci
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • 100 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie

Fulgi de ciocolată:

  • 30 g zahăr
  • 30 g unt
  • 50 g făină
  • 1 lingură cacao

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din fulgi de unt, zahăr, zahăr vanilinat, făină şi praf de copt. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Cuptorul se încin­ge la 180° C. Se unge o formă şi se tapetează cu o foaie de aluat.

Cu ajutorul mixerului, se amestecă cca. 5 min. brânza de vaci cu zahăr, ouă, ulei, lapte, praf de bu­dincă şi coajă de lămâie. Compoziţia se introduce în forma si se coace timp de 60 min.

Pentru fulgi, se amestecă, folosind mixerul, zahărărul, untul, făina şi ca­cao. Se presară pe prăji­tură a şi se mai coace prăji­tura 45 min. Se scoate din cuptoitor, se lasă să se răceascscă total şi se desprin­de din formă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am incercat si eu aceasta reteta, de fapt mama, la sugestia mea 🙂 Este delicioasa tarta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.