Tarta cu branza si fulgi de ciocolata
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, branza de vaci, oua, lapte, budinca de vanilie, coaja de lamaie, cacao.
Imgrediente blat:
- 90 g unt rece
- 40 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 120 g făină
- 1 vârf de cuţit praf de copt
Ingrediente umplutură:
- 750 g brânză de vaci
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 100 ml ulei
- 500 ml lapte
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
Fulgi de ciocolată:
- 30 g zahăr
- 30 g unt
- 50 g făină
- 1 lingură cacao
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din fulgi de unt, zahăr, zahăr vanilinat, făină şi praf de copt. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge o formă şi se tapetează cu o foaie de aluat.
Cu ajutorul mixerului, se amestecă cca. 5 min. brânza de vaci cu zahăr, ouă, ulei, lapte, praf de budincă şi coajă de lămâie. Compoziţia se introduce în forma si se coace timp de 60 min.
Pentru fulgi, se amestecă, folosind mixerul, zahărărul, untul, făina şi cacao. Se presară pe prăjitură a şi se mai coace prăjitura 45 min. Se scoate din cuptoitor, se lasă să se răceascscă total şi se desprinde din formă.
Pofta buna!
Am incercat si eu aceasta reteta, de fapt mama, la sugestia mea 🙂 Este delicioasa tarta.