Tarta cu praz si branza cheddar din: unt, praz, usturoi, arpagic, rozmarin, salvie, oua, smantana, branza cheddar, parmezan, sare de mare, piper alb, aluat de tarta. Ingrediente: 2 linguri unt nesărat 2 fire praz, feliat 2 lingurite, usturoi tocat 3 linguri arpagic tocat 2 lingurite rozmarin proaspăt tocat 1 lingurita salvie proaspata tocata 4 oua […]
Tarta cu branza si legume
PrinteazaTarta cu branza si legume din: cartofi, aluat foietaj, lapte, rosii, branza, rozmarin, sare, piper, ulei de masline.
- 500 g cartofi mici
- 375 g aluat foietaj
- lapte pentru uns
- 2-3 roşii
- 90-100 g brânză de capră tăiată în bucăţi
- 1 linguriţă cu rozmarin
- sare şi piper
- 1-2 linguriţe cu ulei de măsline
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 220°C. Fierbe cartofii în apă clocotită timp de 12-15 minute sau până când se înmoaie.
Scurge-i şi clăteşte-i în apă rece pentru a-i răci rapid. Desfă aluatul foietaj.
Aşază-i într-o tavă, pe o foaie de copt.
Ridică puţin marginile aluatului astfel încâţ să formezi o margine de 2 cm pe care o crestezi cu vârful unui cuţit ascuţit, formând diferite modele.
Inţeapă zona centrală cu o furculiţă. Unge cu lapte marginea crestată.
Taie în felii cartofii şi roşiile şi aşază-le peste aluat. Presară bucăţi de brânză şi rozmarin.
Condimentează cu sare şi piper negru. Stropeşte cu ulei de măsline.
Coace timp de 20-25 de minute sau până când aluatul devine crocant, iar mijlocul este auriu.
Scoate tarta din cuptor şi serveşte-o imediat sau la temperatura camerei.
Tarta cu branza si legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu praz si branza cheddar
Pofta buna!