Tarta cu branza si mac
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu:unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara, faina, praf de copt, branza de vaci, oua, amidon, budinca de vanilie, lapte, mac, pesmet.
Ingrediente aluat:
- 100 g unt moale
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 vârf de cuţit praf de scorţişoară
- 150 g făină
- 1 vârf de cuţit praf de copt
Umplutură de brânză:
- 250 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 10 g amidon
- 10 g praf de budincă de vanilie
Umplutură de mac:
- 125 ml lapte
- 40 g zahăr
- 70 g mac măcinat
- 1 ou
- 30 g pesmet
Mod de preparare:
Ingredientele de aluat se frământă sub formă de fulgi. 2/3 din ei se aşază în forma unsă.
Se pregăteşte compoziţia de brânză şi se pune în şpriţ. Se desenează un cerc în mijlocul formei şi 2 inele concentrice; ultimul se află la 1 cm de marginea formei.
Se dă laptele în fiert cu zahăr. Se ia de pe foc şi se înglobează macul; se lasă să se pătrundă. Se înglobează oul şi pesmetul. Se şpriţează în spaţiile dintre inelele de brânză.
Se presară restul de fulgi şi prăjitura se coace 40 min. la 175 C.
Pofta buna!