Tartă cu brânză şi mandarine
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu branza si mandarine din: faina, zahar, sare, ou, unt, mandarine, oua, sare, branza de vaci, frisca, budinca de vanilie, suc de lamaie, zahar si glazura de gelatina.
blat:
- 250 g făină
- 100 g zahăr
- 1 praf sare
- 1 ou
- 160 g unt
in plus:
- 2 conserve de mandarine (a 314 ml)
- 4 ouă
- sare
- 1 kg brânză de vaci
- 3 linguri frişcă
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 1 linguriţă suc de lămâie
- 125 g zahăr
- 1 plic praf de glazură de gelatină transparentă
Mod de preparare:
Se frământă rapid un aluat din ingredientele pentru blat. Se modelează o bilă de aluat, se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C. Se scurg fructele şi se păstrează sucul.
Se separă ouăle; se bat albuşurile cu sare. Se amestecă brânza cu smântână, praf de budincă, gălbenuşuri, suc de lămâie şi zahăr. Se înglobează albuşul bătut.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat, se îmbracă în ea o formă de tort unsă (0 26 cm) şi se ridică o margine înaltă.
Se aşază deasupra compoziţia de brânză şi se nivelează; se coace 50-55 min. După primele 35 min., se acoperă cu folie de aluminiu. 3 Se aşază mandarinele pe prăjitură.
Se măsoară 250 ml suc, se amestecă împreună cu praful de glazură şi se dă în clocot. Se repartizează pe tartă şi se lasă să se usuce.
Tartă cu brânză şi mandarine
Pofta buna!