Tarta cu crema de branza din: biscuiti, unt topit, gelatina, crema de branza, avocado, limeta, fructe de padure. Ingrediente: 250 g biscuiti 100 g unt topit 2 plicuri de gelatina granule 500 g crema de branza dulce 3 linguri zahar pudra 3 fructe de avocado 2 limete 100 g fructe de padure Mod de preparare: […]
Tarta de branza cu masline – usor de pregatit
PrinteazaTarta de branza cu masline din: branza de vaci, branza telemea, cartofi, ardei grasi, ceapa verde, salata verde, masline, oua, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, pesmet, unt, cartofi albi.
- 300 g branza de vaci
- 200 g branza telemea
- 400 g cartofi egipteni
- 3 ardei grasi
- 1 legatura de ceapa verde
- Salata verde
- 100 g masline verzi fara samburi
- 4 oua
- Sare, piper, ulei de masline
- Patrunjel, pesmet, unt, cartofi albi
Mod de preparare:
Se spala cartofii egipteni, se fierb in apa in care se adauga o lingura de sare.
Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute si se curate de coaja.
Se taie in felii rotunde se si pun la racit intr-un castron.
Branza de vaci se amesteca bine cu branza telemea data pe razatoare, oualele mixate, sarea si piperul dupa gust.
Ardeii grasi se curate de seminte, se spala si se taie in fasii.
Se curate ceapa, se spala, se toaca marunt si se pune peste ardei.
Se calesc legumele in ulei incins, se scot cu o spumiera si se pun peste branza.
Se adauga frunzele de salata, maslinele verzi foliate, patrunjelul tocat si cartofii.
Se amesteca totul, se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Se introduce in cuptor si se coace timp de 25-30 de minute la foc mediu.
Cartofii egipteni pot fi inlocuiti cu felii de cartofi albi..
Se serveste impreuna cu un paharel de tuica.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Tarta cu branza de vaci si caise
Tarta cu branza de vaci si caise din: branza de vaci, unt, faina, praf de copt, lamaie, miere, rosii, caise, dovlecei, fructe. Ingrediente: Pentru aluat: 75 g branza de vaci 75 g unt 2 linguri cimbru, oregano, patrunjel 175 g faina 2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie Pentru umplutura: 50 g unt 2 linguri […]
Pofta buna!
Fac des tarta de branza. Reteta voastra cu masline este interesanta. Nu sunt sigura ca voi gasi cartofi egipteni, dar cred ca pot pune si cartofi de-ai nostri.