Tarta cu branza, miere si fructe uscate
PrinteazaTarta cu branza, miere si fructe uscate din: făină de grâu, untura, miere, oua, branza, seminţe de coconar, nucă pisată.
- 150 g făină de grâu
- 30 g untură topită
- 50 g miere
- 4 gălbenuşuri de ou
Pentru umplutura:
- 4 albuşuri de ou
- 3 ouă întregi
- 500 g brânză albă
- 100 g miere
- 60 g seminţe de coconar
- 35 g migdale pisate
- 30 g nucă pisată
Mod de preparare:
Pe planşeta de patiserie, se amestecă făina şi untura, apoi se adaugă mierea şi gălbenuşurile de ou.
Se lasă aluatul 30 de minute într-un loc răcoros apoi se întinde cu sucitorul şi se tapisează o formă, unsă înainte cu slănină sau unt.
Ca să se evite umflarea aluatului la copt, se acoperă cu legume uscate (fasole sau linte). Se pune forma la cuptorul încălzit timp de 15 minute (aluatul trebuie să fie bine rumenit).
în acesttimp, se bat cele 4 albuşuri de ou spumă. Se amestecă într-o salatieră cele 3 ouă întregi, brânza albă şi mierea, după care se adaugă încet albuşurile de ou.
Se scot legumele uscate de pe fundul tartei. Se toarnă garnitura, se netezeşte suprafaţa cu ajutorul unei spatule apoi se presară fructele uscate deasupra. Se pune la cuptor cald, până ce crema a căpătat o consistenţă tare.
Pofta buna!