Tarta cu branza si pere

Printeaza

Tarta cu branza si pere: Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă 150 g brânză de vaci, 75 g za­hăr, 6 linguri de ulei, 1 ou, 1 plic de zahăr vanilinat şi un praf de sare.

adaugă 300 g făină şi 3 linguriţe de praf de copt şi se fră­mântă aluatul.

întinde o foaie rotundă (0 cca 30 cm), şi se aşază într-o formă de tort (0 26 cm) tapetată cu hârtie de copt.

Se ridică o margine în­altă. Se separă 3 ouă. Se bat albuşurile.

Gălbe­nuşurile se amestecă împreună cu 250 g cre­mă de brânză de vaci, 250 ml smântână, 75 g zahăr, 2 linguri amidon, 1 vârf de cuţit de ghimbir măcinat şi 1 vârf de cuţit de cuişoare măcinate.

Se înglobează albuşul bătut. Se decojesc 4 pere. Se taie în două pe lung, se curăţă de cotoare.

Compoziţia de brânză se aşază pe blat şi se încrustează jumătăţile de pere cu partea tăiată în jos. Se coace tarta la cuptor 40 min. apoi se lasă la răcit în formă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.