Tarta cu branza si praz din: faina, drojdie, unt, sare, ulei, zahar, lapte, telemea, branza de vaci, praz, oua.
pentru aluat:
pentru umplutura:
Mod de preparare:
Pui într-un bol făina cernută în prealabil, untul şi sarea. Torni laptele cald într-o cană, pui drojdia şi o linguriţă de zahăr.
Amesteci şi, după ce s-a topit zahărul, adaugi peste făină şi frămânţi. Inveleşti aluatul în folie alimentară şi îl laşi la frigider pentru jumătate de oră.
Intr-un bol razi telemeaua, adaugi brânza de vaci scursă, trei ouă bătute, prazul tăiat rondele şi amesteci bine.
Incingi cuptorul. Tapetezi o tavă rotundă. Pui aluatul pe care l-ai întins cu sucitorul astfel încât să mai rămână puţin peste bordura tăvii.
Torni umplutura de brânză, tai marginile rămase şi ungi pe deasupra înainte de a da în cuptor cu cele două ouă care ţi-au rămas.
Laşi la cuptor 30-40 de minute, până se rumeneşte uşor pe deasupra.
Pofta buna!
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.