Tarta cu branza si prune

Printeaza

Tarta cu branza si prune din: unt, faina, zahar, apa, sare, crema de branza, ou, zeama de lamaie, prune.

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 100 g făină albă
  • 80 g făină integrală
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 100 ml apă rece
  • 1 praf de sare

Pentru umplutura:

  • 80 g unt
  • 80 g zahăr
  • 160 g cremă de brânză
  • 1 ou
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 10 prune

 

Mod de preparare:

Amestecă untul, făina, zahărul şi sarea. Toarnă apa şi frământă până obţii o masă densă. Dă la rece minimum o oră.

Întinde aluatul tavă de tartă. Inţeapă cu furculiţa, acoperă cu hârtie de copt, aşază boabe de fasole uscată şi coace 20 de minute.

Pregăteşte crema amestecând untul cu crema de brânză. Adaugă zahărul şi bate până devine spumă. Încorporează oul, apoi zeama de lămâie.

Scoate tava din cuptor, întinde crema, ornează cu felii de prună şi coace 35 de minute.

 

Tarta cu branza si prune

Tarta_cu_branza_si_prune

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Sosul de Pește: De la Origini Antice la Deliciile Culinare din Întreaga Lume

Sosul de Pește: De la Origini Antice la Deliciile Culinare din Întreaga Lume. Sosul de pește, un condiment venerat și esențial în multe bucătării din Asia de Sud-Est, își are originile într-o istorie profundă și diversă, împletind tradițiile culinare ale multor culturi. De la primele sale mențiuni în antichitate până la rolul său contemporan în […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.