Tartă cu brânză şi struguri – usor de preparat
PrinteazaTartă cu brânză şi struguri din: pesmet, zahar, unt, branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, oua, faina de grau, smantana, foi de gelatina, zahar, piersici, struguri, frisca.
pentru blat:
- 200 g pesmet de biscuiti
- 100 g zahar
- 100 g unt
pentru umplutura:
- 450 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 3 oua
- 1 lingura faina de grau
- 4 linguri smantana
pentru gelatina:
- 3 foi de gelatina
- 100 ml apa
- 80 g zahar
- 4 piersici
- 350 g struguri
- 100 g frisca
Mod de preparare:
Amesteci pesmetul cu zahărul, apoi adaugi untul şi omogenizezi, împărţi compoziţia în două şi o torni în două forme de tartă. Dai formele la copt.
Intre timp, brânza şi zahărul le baţi cu mixerul, adaugi smântână, coaja rasă de lămâie, făina cernută şi ouăle, pe rând.
Inmoi foile de gelatină în apă. Pui la fiert apa (100 ml) cu zahărul. Adaugi piersicile curăţate de coajă şi zdrobite şi le laşi să fiarbă 5 minute.
Laşi totul la răcit, apoi mixezi până devine o cremă omogenă. Adaugi foile de gelatină înmuiate şi mixezi din nou.
Când blaturile s-au răcit, le umpli cu crema de brânză. Deasupra tartei aşezi boabele de struguri curăţate de pieliţe şi de sâmburi, apoi torni gelatina de piersici. Garniseşti tarta cu frişcă, fâşii de ciocolată şi boabe de struguri.
Laşi tarta la frigider câteva ore înainte de a fi servită.
Tartă cu brânză şi struguri
Pofta buna!