Kaizer: Rețeta Tradițională. În esență, kaizerul este un fel de bacon afumat, făcut din coasta de porc, care este sărată, condimentată și afumată pentru a-i conferi un gust unic. Acest preparat este nu doar delicios, dar este și o sursă excelentă de proteine, oferind energie și satisfacție. Pregătire: 30 minute Marinare: 24-48 ore Afumare: 6-8 […]
Tartă cu brânză şi struguri
PrinteazaTarta cu branza si struguri din: pesmet de biscuiti, zahar, unt, branza de vaci, zahar, coaja rasa de lamaie, oua, faina, smantana, foi gelatina si piersici.
Ingrediente:
- 200 g pesmet de biscuiti
- 100 g zahar
- 100 g unt
umplutura:
- 450 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 3 oua
- 1 lingura faina
- 4 linguri smantana
pentru gelatina:
- 3 foi de gelatina
- 100 ml apa
- 80 g zahar
- 4 piersici
Mod de preparare:
Amesteci pesmetul cu zahărul, apoi adaugi untul şi omogenizezi, împărţi compoziţia în două şi o torni în două forme de tartă.
Dai formele la copt. între timp, brânza şi zahărul le baţi cu mixerul, adaugi smântână, coaja rasă de lămâie, făina cernută şi ouăle, pe rând.
Când blaturile s-au răcit, le umpli cu crema de brânză, iar deasupra vei adăuga gelatina de piersici.
Inmoi foile de gelatină în apă. Pui la fiert apa (100 ml) cu zahărul. Adaugi piersicile curăţate de coajă şi zdrobite şi le laşi să fiarbă 5 minute.
Laşi totul la răcit, apoi mixezi până devine o cremă omogenă. Adaugi foile de gelatină înmuiate şi mixezi din nou.
Deasupra tartei, aşezi boabele de struguri curăţate de pieliţe şi de sâmburi, apoi torni gelatina de piersici.
Garniseşti tarta cu frişcă, felii de ciocolată şi boabe de struguri.
Laşi tarta la frigider câteva ore înainte de a fi servită.
Tartă cu brânză şi struguri
Pofta buna!