Tartă cu brânză şi struguri

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu branza si struguri din: pesmet de biscuiti, zahar, unt, branza de vaci, zahar, coaja rasa de lamaie, oua, faina, smantana, foi gelatina si piersici.

Ingrediente:Tartă cu brânză şi struguri

  • 200 g pesmet de biscuiti
  • 100 g zahar
  • 100 g unt

pentru umplutura:

  • 450 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 3 oua
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri smantana

pentru gelatina:

  • 3 foi de gelatina
  • 100 ml apa
  • 80 g zahar
  • 4 piersici

 

Mod de preparare:

Amesteci pesmetul cu zahărul, apoi adaugi untul şi omogenizezi, împărţi compoziţia în două şi o torni în două forme de tartă. Dai formele la copt. între timp, brân­za şi zahărul le baţi cu mixerul, adaugi smântână, coaja rasă de lămâie, făina cernută şi ouăle, pe rând.

Când blaturile s-au răcit, le umpli cu crema de brânză, iar deasupra vei adăuga gelatina de piersici.

Inmoi foile de gelatină în apă. Pui la fiert apa (100 ml) cu zahărul. Adaugi piersicile curăţate de coajă şi zdrobite şi le laşi să fiarbă 5 minute. Laşi totul la răcit, apoi mixezi până devine o cremă omogenă. Adaugi foile de gela­tină înmuiate şi mixezi din nou.

Deasupra tartei, aşezi boabele de struguri curăţate de pieliţe şi de sâmburi, apoi torni gelatina de piersici. Garniseşti tarta cu frişcă, felii de ciocolată şi boabe de stru­guri.

Laşi tarta la frigider câteva ore înainte de a fi servită.

Tartă cu brânză şi struguri

Tartă cu brânză şi struguri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.