Tarta cu branza telemea

Printeaza

Tarta cu branza telemea din: unt, oua, sare, apa, faina, telemea, smantana, gris, marar.

Ingrediente:

  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură apă
  • 200-250 g făină

Pentru umplutura:

  • 300 g telemea
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură griş
  • 1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Tai untul rece în cubuleţe şi îl amesteci împreună cu sarea şi 100 g făină.

Frămânţi repede între degete, până obţii firimituri de aluat.

Adaugi oul şi apa şi frămânţi un aluat potrivit de tare. învelit în folie, îl păstrezi în frigider 1/2 oră.

Pentru umplutură, amesteci brânza rasă, mărarul tocat, smântână, oul şi grişul.

Intinzi aluatul în strat de 5 mm şi tapetezi cu el baza şi pereţii tăvii. Tai aluatul care e în plus şi îl foloseşti să decorezi tarta.

Intinzi umplutura şi aşezi aluatul pentru decor. Coci tarta 40-45 de minute, la foc mediu.

 

Tarta cu branza telemea

Tarta_cu_branza_telemea

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Tarta cu rosii si oregano

Tarta cu rosii si oregano din: aluat, rosii, telemea, oregano, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 foaie aluat foietaj 300 g roşii cherry 150 g cremă de brânza 100 g telemea 1/2 linguriţă oregano uscat 1 lingură pesmet sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Intinde bine foaia de aluat, pune-o într-o formă de tartă, înţeap-o […]

Tarta cu somon si spanac

Tarta cu somon si spanac din: aluat foitaj, somon, spanac, smantana, lapte, cascaval, oua, unt, sare, piper. Ingrediente: un aluat de foitaj 200 g somon proaspăt 350 g spanac 250 ml smântână de gătit 250 ml lapte 125 g brânză sau caşcaval 3 ouă 25 g unt sare piper   Mod de preparare: Spanacul bine […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.