Tarta cu rosii si oregano din: aluat, rosii, telemea, oregano, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 foaie aluat foietaj 300 g roşii cherry 150 g cremă de brânza 100 g telemea 1/2 linguriţă oregano uscat 1 lingură pesmet sare piper pătrunjel Mod de preparare: Intinde bine foaia de aluat, pune-o într-o formă de tartă, înţeap-o […]
Tarta cu branza telemea
PrinteazaTarta cu branza telemea din: unt, oua, sare, apa, faina, telemea, smantana, gris, marar.
Ingrediente:
- 125 g unt
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 1 lingură apă
- 200-250 g făină
Pentru umplutura:
- 300 g telemea
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
- 1 lingură griş
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Tai untul rece în cubuleţe şi îl amesteci împreună cu sarea şi 100 g făină.
Frămânţi repede între degete, până obţii firimituri de aluat.
Adaugi oul şi apa şi frămânţi un aluat potrivit de tare. învelit în folie, îl păstrezi în frigider 1/2 oră.
Pentru umplutură, amesteci brânza rasă, mărarul tocat, smântână, oul şi grişul.
Intinzi aluatul în strat de 5 mm şi tapetezi cu el baza şi pereţii tăvii. Tai aluatul care e în plus şi îl foloseşti să decorezi tarta.
Intinzi umplutura şi aşezi aluatul pentru decor. Coci tarta 40-45 de minute, la foc mediu.
Tarta cu branza telemea
Pofta buna!
Tarta cu somon si spanac din: aluat foitaj, somon, spanac, smantana, lapte, cascaval, oua, unt, sare, piper. Ingrediente: un aluat de foitaj 200 g somon proaspăt 350 g spanac 250 ml smântână de gătit 250 ml lapte 125 g brânză sau caşcaval 3 ouă 25 g unt sare piper Mod de preparare: Spanacul bine […]
Pofta buna!