Placinta delicioasa cu legume din: foi de lacinta, unt, spanac, oua, lapte, menta, anghinare, branza feta, sare, piper. Ingrediente: 4 foi de plăcintă 25 g unt topit 125 g spanac 6 ouă, bătute 3 linguri lapte o mână de mentă, tocată 100 g inimi de anghinare, tăiate in două, din conservă 100 g brânză feta, […]
Tarta cu branza de vaci si caise
PrinteazaTarta cu branza de vaci si caise din: branza de vaci, unt, faina, praf de copt, lamaie, miere, rosii, caise, dovlecei, fructe.
Pentru aluat:
- 75 g branza de vaci
- 75 g unt
- 2 linguri cimbru, oregano, patrunjel
- 175 g faina
- 2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie
Pentru umplutura:
- 50 g unt
- 2 linguri miere
- 150 g rosii mici
- 100 g caise deshidratate
- 8 bucati arpagic taiat pe jumatate
- 2 dovlecei taiati felii
- 1 cortof taiat cubulete
- fructe de padure
Mod de preparare:
Se amesteca branza cu untul. Se adauga plantele aromatice, faina, praful copt si putina sare.
Se mai amesteca cateva secunde. Se da la rece 30 minute.
Se incinge cuptorul. Se unge cu unt o forma rotunda cu diametrul de 23 cm.
Se stropeste baza cu miere si putina sare. Se adauga rosiile, caisele, arpagicul, dovleceii, cartofii si fructele de padure. Se presara un praf de sare si piper.
Se intinde aluatul sub forma de cerc, se aseaza deasupra legumelor si se preseaza marginea inauntrul formei, pentru a obtine o bordura mai groasa. Se gaureste aluatul in doua locuri.
Se da la cuptor si se lasa 25-30 minute, apoi se micsoreaza flacara si se mai lasa 15-20 minute.
Se lasa 5 minute la racit, apoi se pune un platou deasupra formei si se rastoarna.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu trufandale
Tarta cu trufandale din: faina, unt, dovlecei, ciuperci, vanata, ceapa, oua, smantana, branza, nucsoara, sare. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 100 g unt 1 gălbenuş sare Pentru umplutura: 1-2 dovlecei mici 2-3 ciuperci 1 vânătă mică 1 ceapă ouă 1 lingură cu smântână 150 g brânză amestec (telemea, caşcaval, mozzarella) nucşoară sare Mod […]
Tarta de casa cu legume
Tarta de casa cu legume din: faina, sare, ulei, vanata, dovlecel, ardei, ceapa, rosii, usturoi, smantana, patrunjel. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 1 linguriţă sare 60 ml ulei 120 ml apă rece Pentru umplutură: 1 vânătă, tăiată cubuleţe 1 dovlecel, tăiat felii subţiri 1 ardei gras roşu, fără seminţe, tăiat 1 ceapă mare, tăiată […]
Pofta buna!