Tarta cu branza de vaci si capsuni
PrinteazaTarta cu branza de vaci si capsuni din: unt, faina, apa, zahar, branza de vaci, capsuni, smantana.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 110 g unt
- 125 g făină
- 1 lingură apă
- 2 linguri zahăr
Pentru umplutură:
- 400 g brânză de vaci proaspătă
- 75 g smântână
- 150 g zahăr pudră
- 8-10 căpşuni
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul rece, tăiat cubuleţe. Când capătă o consistenţă sfărâmicioasă, pui zahărul şi apa şi frămânţi până se omogenizează.
Infăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute. Presari făină pe suprafaţa de lucru, întinzi aluatul şi-l aşezi în tavă, inclusiv pe margini.
Inţepi din loc în loc şi dai tava la cuptor până se rumeneşte blatul, după care-l lasi la răcorit si-l răstorni.
Freci brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul şi smântână până capătă o consistenţă cremoasă. Intinzi umplutura peste tarta răsturnată şi aşezi căpşuni.
Dai la rece o oră.
Tarta cu branza de vaci si capsuni
Pofta buna!