Tarta cu branza de vaci si coaja de lamaie
PrinteazaTarta cu branza de vaci si coaja de lamaie din: faina, unt, zahar, oua, branza de vaci, iaurt, zahar, faina, oua, coaja de lamaie.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 150 g faina
- 60 g unt
- 30 g zahar
- 1 ou
pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 200 g iaurt
- 150 g zahar
- 75 g faina
- 2 oua
- coaja razuita de lamaie
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat sfărâmicios.
Formezi din aluat o bilă, o îmbraci în folie de plastic şi o laşi în frigider jumătate de oră.
Pentru umplutură, mixezi brânza de vaci cu zahărul, apoi adaugi iaurtul şi ouăle.
Incorporezi până se omogenizează. Adaugi făina cernută şi coaja de lămâie răzuită. Amesteci bine.
Tapetezi o tavă şi întinzi aluatul, inclusiv pe pereţii ei. Inţepi cu o furculiţă din loc în loc.
Incingi cuptorul şi laşi aluatul la copt 10 minute.
Il scoţi şi torni umplutura. Bagi la cuptorîncă o jumătate de oră, până se rumeneşte uşor pe deasupra.
Laşi să se răcească şi apoi porţionezi.
Tarta cu branza de vaci si coaja de lamaie
Pofta buna!