Tartă cu branza de vaci, mandarine si coacaze rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: lichior migdale, stafide, oua, unt, zahar, branza de vaci, gris, budinca de vanilie, mandarine, coacaze rosii.
- 2 linguri lichior de migdale
- 100 g stafide
- 6 ouă
- 200 g unt moale
- 80 g zahăr
- 750 g brânză de vaci
- 80 g griş
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 1 conservă mandarine (315 ml)
- 150 g coacăze roşii
- 1 plic Tort Gelee transparent
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 160° C. Se unge o formă (26 cm). Se încălzeşte lichiorul de migdale şi se toarnă pe stafide. Se separă ouăle. Se bate untul cu zahăr şi gălbenuşuri. Se înglobează brânză de vaci, 50 g griş şi praf de budincă. Stafidele se amestecă în restul de griş şi se înglobează în crema de brânză. Se înglobează si albuşul bătut.
Compoziţia de brânză se pune în formă, se nivelează şi se coace 70 min. Se lasă să se răcorească în formă şi se aşază pe un platou. Se scurg mandarinele şi se păstrează sucul. Se curăţă coacăzele.
Se prepară glazura conform indicaţiilor de pe plic, din zahăr şi suc de mandarine. Fructele se aşază pe tartă şi se glazurează. Se lasă să se întărească
Compoziţia de brânză de vaci vă fi şi mai pufoasă dacă se vor omogeniza încă 75 ml de frişcă bătută. Tarta are tendinţa de a se lăsa când se răceşte. Acest efect se va atenua dacă după primele 30 min. de copt o scoateţi puţin din cuptor şi, cu un cuţit ascuţit, o desprindeţi de marginile formei.
Tartă cu branza de vaci, mandarine si coacaze rosii
Pofta buna!