Tartă cu brânză de vaci şi stafide
PrinteazaTartă cu brânză de vaci şi stafide din: fursecuri cu unt, unt topit, stafide, rom, oua, zahar, branza de vaci, urda dulce, suc de lamaie, coaja de lamaie, amidon, pere, vin, miere, fulgi de migdale, zahar, frisca.
- 20 g fursecuri cu unt
- 150 g unt topit
- 80 g stafide
- 4 cl rom
- 4 oua
- 200 g zahar
- 500 g branza de vaci
- 500 g urda dulce
- sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
- 40 g amidon
- 2 pere
- 200 ml vin alb
- 150 g miere
- 60 g fulgi de migdale
- 100 g unt moale
- 75 g zahar
- 200 g frisca
Mod de preparare:
Se amestecă fursecurile zdrobite cu 100 g unt şi se incrustează într-o formă de tort (0 26 cm) unsă; se dă la frigider.
Se înmoaie stafidele în rom cca 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C. Se separă ouăle; se bat albuşurile.
Separat se bat gălbenuşurile cu zahăr şi 50 g unt.
Se adaugă brânza de vaci, urda, sucul şi coaja de lămâie, urmate de amidon, albuşurile bătute şi stafide.
Se dă compoziţia în formă şi se coace tarta 1 oră. Se decojesc perele şi se curăţă de cotoare; se taie pulpa cuburi.
Se fierb cca 2 min. în 50 g miere amestecată cu vin.
Se rumenesc într-o tigaie fulgii de migdale. Se fierbe 10 min. un sos de caramel din unt, zahăr, restul de miere şi frişcă.
Se lasă să se răcească. Se serveşte tarta cu perele scurse de zeamă, sos de caramel şi fulgi de migdale.
Tartă cu brânză de vaci şi stafide
Pofta buna!