Tartă cu brânză, vanilie si cireşe
PrinteazaO reteta de tarta cu branza, vanilie si cirese din: biscuiti, unt, crema de branza, iaurt, oua, galbenus, sare, cirese, vanilie si zahar.
- 200 g biscuiti din cereale
- 120 g unt
- 500 g crema de branza
- 125 g iaurt
- 2 oua
- 1 galbenus
- un varf de sare
- 300 g cirese
- 1 baton de vanilie
- 80 g zahar
Mod de preparare:
Intr-o tigaie în care s-a topit puţin unt se încălzesc biscuiţii, care se presară apoi în tava de copt, unsă cu restul de unt, se presează bine şi se pune la frigider să se răcească.
Se mixează cireşele fără sâmburi într-un blender, se adaugă brânza, iaurtul şi zahărul, apoi seminţele de vanilie, gălbenuşul, ouăle şi un vârf de sare. Se amestecă bine, până se obţine o cremă densă, care se pune în tava cu biscuiţi. Se coace la bain mărie, la 160° C, timp de 30 de minute. Tarta este gata când „tremură” puţin dacă scuturi tava.
Se lasă să se răcească 1 oră, în cuptorul cu usa deschisă. Se decorează tarta cu cireşe şi se serveşte.
Tartă cu brânză, vanilie si cireşe
Pofta buna!