Tarta de branza cu cirese din: unt, zahar tos, ou, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, branza, coaja de lamaie, esenta de lamaie si cirese. Ingrediente: Pentru blat: 7 linguri unt nesarat 3/4 pahar zahar tos 1 ou mare 1 lingura zahar vanilat 1-1/2 pahar plus 2 linguri faina 1 lingurita praf de copt […]
Tarta cu branza, vanilie si piersici
PrinteazaTarta cu branza, vanilie si piersici din: faina, oua, unt, sare, samanta, zahar, esenţă de vanilie, branza de vaci, piersici, zahăr pudră.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 ou
- sare
Pentru umplutură:
- 3 ouă
- 150 g smântână
- 5 linguri zahăr
- 1 esenţă de vanilie
- 150 g brânză de vaci
- 400 g piersici
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul, oul, un praf de sare şi o lingură de apă şi frămânţi un aluat fraged, pe care îl dai la frigider pentru 30 de minute.
Il întinzi într-o formă de tartă şi o introduci în cuptor pentru 15 minute.
Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi brânza de vaci, smântână, esenţa de vanilie şi la final albuşurile bătute spumă.
Opăreşti piersicile, le cureţi de coajă şi le tai felii.
Scoţi tava din cuptor, întinzi crema de brânză, pui feliile de piersici şi dai din nou tarta la cuptor pentru 25 de minute.
La final, o presari cu zahăr pudră.
Tarta cu branza, vanilie si piersici
Pofta buna!
Pofta buna!