Tarta cu branza si zmeura

Printeaza

O reteta de tarta cu branza si zmeura din: faina, zahar, sare, migdale, galbenus, unt, zmeura, oua, sare, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, ulei, amidon si coaja de lamaie rasa.

Ingrediente:Tarta cu branza si zmeura

blat: 

  • 150 g făină
  • 50 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 75 g migdale tocate
  • 1 gălbenuş
  • 100 g unt

în plus:

  • 250 g zmeură (proaspătă sau congelată)
  • 3 ouă
  • sare
  • 750 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 10 g amidon
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu zahăr, sare şi migdale; se adună pe planşetă sub formă de grămăjoară. Deasupra se toarnă zahărul amestecat cu sare şi nuci; se face o adâncitură la mijloc, în care se pune gălbenuşul. Se repartizează de jur împre­jurul adânciturii fulgi de unt.

Se frământă rapid cu mâinile, se modelează sub formă de bilă, se înfăşoară în folie şi se dă la fri­gider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C. Se curăţă zmeura (sau se decon­gelează).

Se separă ouăle. Se bat albuşu­rile cu un praf de sare. Se amestecă brân­za cu zahăr tos, zahăr vanilat, gălbenuşuri, amidon, ulei, coajă de lămâie.

Se înglobează albuşul bătut, apoi zmeura. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde aluatul de mărimea formei de tort (0 22 cm); se aşazăîn formă.

Se toarnă deasu­pra compoziţia de brânză şi se coace cca 55 min. După primele 40 min. se acoperă cu folie de aluminiu. Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcească; se ornează.

Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.