Tarta cu branza si zmeura
PrinteazaO reteta de tarta cu branza si zmeura din: faina, zahar, sare, migdale, galbenus, unt, zmeura, oua, sare, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, ulei, amidon si coaja de lamaie rasa.
blat:
- 150 g făină
- 50 g zahăr
- 1 praf sare
- 75 g migdale tocate
- 1 gălbenuş
- 100 g unt
în plus:
- 250 g zmeură (proaspătă sau congelată)
- 3 ouă
- sare
- 750 g brânză de vaci
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 10 g amidon
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu zahăr, sare şi migdale; se adună pe planşetă sub formă de grămăjoară. Deasupra se toarnă zahărul amestecat cu sare şi nuci; se face o adâncitură la mijloc, în care se pune gălbenuşul. Se repartizează de jur împrejurul adânciturii fulgi de unt.
Se frământă rapid cu mâinile, se modelează sub formă de bilă, se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C. Se curăţă zmeura (sau se decongelează).
Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu un praf de sare. Se amestecă brânza cu zahăr tos, zahăr vanilat, gălbenuşuri, amidon, ulei, coajă de lămâie.
Se înglobează albuşul bătut, apoi zmeura. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde aluatul de mărimea formei de tort (0 22 cm); se aşazăîn formă.
Se toarnă deasupra compoziţia de brânză şi se coace cca 55 min. După primele 40 min. se acoperă cu folie de aluminiu. Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcească; se ornează.
Tarta cu branza si zmeura
Pofta buna!