Tartă cu brânză
PrinteazaO reteta de tarta cu branza din: unt, zahar, zahar vanilat, sare, oua, struguri, caise confiate, lamai, branza, lapte, gris, grasime, pesmet, zahar pudra si frunzulite de menta.
- 125 g unt sau ulei vegetal
- 150 g zahar
- 1 zahar vanilat
- sare
- 4 oua
- 50 g struguri
- 100 g caise confiate
- 2 lamai
- 1 kg branza
- 4 linguri de lapte
- 6 linguri gris
- grasime
- pesmet
- zahar pudra
- frunzulite de menta
Mod de preparare:
Se freacă untul împreună cu zahărul. Se adaugă zahărul vanilat, sarea şi se amestecă până se obţine o cremă. Gălbenuşurile se încorporează în crema de unt. Caisele se taie bucăţele. Se spală lămâile şi se rade coaja, apoi se taie jumătăţi şi se stoarce sucul.
Se pun într-un castron brânza, sucul şi coaja rasă de lămâie, laptele, grişul, stafidele şi caisele şi se amestecă bine. Se bat albuşurile şi se pun în compoziţia de brânză, care apoi se încorporează în crema de unt. Se pune aluatul în tava dată cu grăsime şi pesmet.
Se coace 10 minute, la 180° C, apoi la 150° C şi se mai lasă 40 de minute. Se presară tarta cu zahăr pudră şi se decorează cu bucăţele de caise confiate şi frunzuliţe de mentă.
Tartă cu brânză
Pofta buna!