Tartă cu brânză

Printeaza

O reteta de tarta cu branza din: unt, zahar, zahar vanilat, sare, oua, struguri, caise confiate, lamai, branza, lapte, gris, grasime, pesmet, zahar pudra si frunzulite de menta.

Ingrediente:Tartă cu brânză

  • 125 g unt sau ulei vegetal
  • 150 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • sare
  • 4 oua
  • 50 g struguri
  • 100 g caise confiate
  • 2 lamai
  • 1 kg branza
  • 4 linguri de lapte
  • 6 linguri gris
  • grasime
  • pesmet
  • zahar pudra
  • frunzulite de menta

 

Mod de preparare:

Se freacă untul împreună cu zahărul. Se adaugă zahărul vanilat, sarea şi se amestecă până se obţine o cremă. Gălbenuşurile se încorporează în crema de unt. Caisele se taie bucăţele. Se spală lămâile şi se rade coaja, apoi se taie jumătăţi şi se stoarce sucul.

Se pun într-un castron brânza, sucul şi coaja rasă de lămâie, laptele, grişul, stafidele şi caisele şi se amestecă bine. Se bat albuşurile şi se pun în compoziţia de brânză, care apoi se încorporează în crema de unt. Se pune aluatul în tava dată cu grăsime şi pesmet.

Se coace 10 minute, la 180° C, apoi la 150° C şi se mai lasă 40 de minute. Se presară tarta cu zahăr pudră şi se decorează cu bucăţele de caise confiate şi frunzuliţe de mentă.

Tartă cu brânză

Tartă cu brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.