Tarta cu mazare si broccoli din: mazare, broccoli, oua, lapte, smantana, telemea. Ingrediente: 1 aluat foitaj 250 g mazăre curătată o căpătână broccoli 3 oua 150 ml lapte 250 ml smântănă 100 g telemea Mod de preparare: În vase separate se pun la fiert mazărea si broccoli. Între timp, aluatul de foitaj se desface din […]
Tarta cu broccoli si branza
PrinteazaTarta cu broccoli: faina, unt, oua, lapte, sare de mare, broccoli, oua de prepelita, branza de capra, ciuperci, ulei de masline, morcov, rosii.
- 115 g făină
- 115 g făină integrală de secară
- 100 g unt rece
- 2 ouă
- 1 lingură lapte
- sare de mare
Ingrediente umplutură:
- 400 g broccoli
- 10 ouă de prepeliţă
- 200 g brânză de capră
- 100 g ciuperci
- ulei de măsline
- 1 morcov
- 1 roşie
Mod de preparare:
Mixezi în robotul de bucătărie untul rece şi tăiat bucăţi, ouăle, laptele, sarea de mare şi făina.
Aluatul obţinut îl înveleşti în folie alimentară şi îl dai la frigider pentru cel puţin 30 de minute.
Ungi tava cu puţin unt şi o tapetezi cu făină, apoi întinzi aluatul de tartă. înţepi aluatul pe alocuri cu furculiţa, pentru a nu se umfla în cuptor. Morcovul îl cureţi, îl speli şi-l tai felii subţiri.
Ciupercile curăţate şi spălate le tai felii şi le căleşti câteva minute în ulei de măsline.
Umpli tarta cu broccoli, felii de morcov şi roşie, ciuperci, brânză de capră, pui şi ouăle de prepeliţă, apoi aduni marginile de aluat peste umplutură.
Ungi marginea de aluat cu ou de prepeliţă şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30-35 minute.
Serveşti tarta caldă sau rece.
Tarta cu broccoli si branza
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!