Tartă cu broccoli şi cod sărat
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu broccoli si cod sarat din: rosii, ou, cod sarat, broccoli, ulei de masline extravirgin, parmezan, ceapa, sare, piper si rosii cherry.
- 2 roşii
- 1 ou
- 400 g cod sărat
- 400 g bucheţele de broccoli
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 7 linguri parmezan ras
- 1/2 ceapă
- sare şi piper
pentru decor:
- 2-3 roşii cherry
- 5-6 buchetele de broccoli
Mod de preparare:
Desareaza codul în apă rece, curăţă-l de piele şi taie-l bucăţi. Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o într-o cratiţă cu uleiul de măsline încins; adaugă bucăţile de peşte şi prăjeşte-le câteva minute.
Toacă roşiile cu cuţitul, pune-le în crati- ţa cu peşte, sărează şi piperează, după gust, şi fierbe totul circa 15 minute. Pune bucheţelele de broccoli în apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-le 3 minute, scurge-le, taie-le bucăţi potrivite şi amestecă-le cu peştele.
Ia cratiţa de pe foc şi adaugă parmezanul ras şi oul. Imparte aluatul în două. întinde o parte şi îmbracă o formă de tort cu pereţi detaşabili şi diametrul de 24 cm. Toarnă compoziţia cu peşte şi broccoli, niveleaz-o şi acoperă cu o foaie din aluatul rămas.
Lipeşte bine cele două foi de aluat pe margini şi unge suprafaţa cu ou bătut. Inţeapă aluatul de deasupra cu o scobitoare şi coace tarta 30-35 de minute la 190° C, până când suprafaţa devine aurie. Serveşte tarta fierbinte sau călduţă, decorată cu roşii cherry şi broccoli.
Tartă cu broccoli şi cod sărat
Pofta buna!