Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie

Printeaza

O reteta delicioasa de Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie din: lapte, unt, faina, sare, broccoli, mozzarella, parmezan, galbenusuri, albusuri, seminte de fenicul, banza brie, lapte, amidon de cartofi si galbenus.

Ingrediente:Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie

pentru sosul bechamel:

  • 300 ml lapte
  • 30 g unt
  • 30 g faină albă
  • sare

pentru tartă:

  • 220 g broccoli
  • 120 g mozzarella
  • 5 linguri parmezan ras
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 albuşuri
  • 1 lingură seminţe de fenicul sau de mărar

pentru fondue:

  • 150 g brânză Brie
  • 350 ml lapte
  • 10 g amidon din cartofi
  • 1 gălbenuş

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o cratiţă, adaugă faina şi amestecă până când începe să se îngălbenească. Toarnă laptele treptat şi lasă tonii să fiarbă, amestecând permanent, până când se îngroaşă.

Curăţă broccoli, desfa-;l bucheţele şi fierbe-le 5-6 mi¬nute. Toarnă sosul bechamel într-un castron, adaugă par¬mezanul ras, mozzarella tăiată cuburi, broccoli tăiat bucăţi mici şi gălbenuşurile. Pune sare, după gust, şi încorporează seminţele de fenicul sau de mărar tocate.

Incălzeşte cuptorul la 170° C şi pune în el o tavă umplută pe jumătate cu apă. Bate albuşurile spumă şi încorporează-le în compoziţia cu broccoli, amestecând uşor. Unge cu unt forme individuale şi umple-le cu compoziţia obţinută.

Pune-le în tava cu apă şi coace-le circa 30 de minute la 170° C. Intre timp, mărunţeşte brânza Brie, pune-o într-o cratiţă cu 3/4 din cantitatea de lapte, un praf de sare şi pune-o la fiert.

Amestecă amidonul cu laptele rămas şi pune-le şi pe ele la fiert. Când compoziţia începe să clocotească, ia cratiţa de pe foc şi încorporează gălbenuşul. Pune câte o tartă pe fiecare farfurie, toarnă alături fondue de brânză si decorează cu buchetele de broccoli.

Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie

Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.