Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie
PrinteazaO reteta delicioasa de Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie din: lapte, unt, faina, sare, broccoli, mozzarella, parmezan, galbenusuri, albusuri, seminte de fenicul, banza brie, lapte, amidon de cartofi si galbenus.
pentru sosul bechamel:
- 300 ml lapte
- 30 g unt
- 30 g faină albă
- sare
pentru tartă:
- 220 g broccoli
- 120 g mozzarella
- 5 linguri parmezan ras
- 2 gălbenuşuri
- 2 albuşuri
- 1 lingură seminţe de fenicul sau de mărar
pentru fondue:
- 150 g brânză Brie
- 350 ml lapte
- 10 g amidon din cartofi
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o cratiţă, adaugă faina şi amestecă până când începe să se îngălbenească. Toarnă laptele treptat şi lasă tonii să fiarbă, amestecând permanent, până când se îngroaşă.
Curăţă broccoli, desfa-;l bucheţele şi fierbe-le 5-6 mi¬nute. Toarnă sosul bechamel într-un castron, adaugă par¬mezanul ras, mozzarella tăiată cuburi, broccoli tăiat bucăţi mici şi gălbenuşurile. Pune sare, după gust, şi încorporează seminţele de fenicul sau de mărar tocate.
Incălzeşte cuptorul la 170° C şi pune în el o tavă umplută pe jumătate cu apă. Bate albuşurile spumă şi încorporează-le în compoziţia cu broccoli, amestecând uşor. Unge cu unt forme individuale şi umple-le cu compoziţia obţinută.
Pune-le în tava cu apă şi coace-le circa 30 de minute la 170° C. Intre timp, mărunţeşte brânza Brie, pune-o într-o cratiţă cu 3/4 din cantitatea de lapte, un praf de sare şi pune-o la fiert.
Amestecă amidonul cu laptele rămas şi pune-le şi pe ele la fiert. Când compoziţia începe să clocotească, ia cratiţa de pe foc şi încorporează gălbenuşul. Pune câte o tartă pe fiecare farfurie, toarnă alături fondue de brânză si decorează cu buchetele de broccoli.
Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie
Pofta buna!