Tartă cu busuioc
PrinteazaO reteta de tarta cu busuioc din: tarate de grau, faina de grau, sare, ou, unt, busuioc, oua, smantana, parmezan, sare, piper si nucsoara.
- 100 g tarate de grau
- 100 g faina integrala de grau
- 1 praf sare
- 1 ou
- 130 g unt
in plus:
- 2 legatura busuioc
- 5 oua
- 325 g smantana
- 40 g parmezan ras
- sare
- piper
- nucsoara rasa
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă făina cu tărâţe şi sare şi se formează o grămăjoară pe planşetă; la mijlocul ei se face o gropiţă. Se sparge înăuntru oul şi pe marginea gropiţei se aşază bucăţele de unt. Se amestecă ingredientele cu lama unui cuţit, până ce ia naştere o compoziţie sfărâmicioasă, apoi se frământă cu mâinile un aluat omogen.
Se modelează din el o bilă şi se înfăşoară în folie transparentă – se dă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală busuiocul, se curăţă şi se toacă. Se amestecă ouăle cu smântână, brânză şi busuioc; se condi¬mentează cu sare, piper şi nucşoară.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat rotundă, ceva mai mare decât forma de tartă unsă (0 24 cm). Se îmbracă forma în această foaie şi se înţeapă în mai multe locuri. Se unge cu amestecul de busuioc şi smântână; se coace 40 min.
Se scoate tarta din cuptor, se lasă să se răcească şi se taie felii; se ornează cu frunze de busuioc.
Tartă cu busuioc
Pofta buna!