Tartă de cacao cu aromă de migdale
PrinteazaO reteta de tarta de cacao cu aroma de migdale din: zahar, cacao neagra, faina, oua, amidon, esenta de vanilie, esenta de migdale, sare si cacao.
- 100 g zahăr
- 75 g cacao neagră
- 50 g faină albă
- 4 ouă
- 15 g amidon
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 linguriţă esenţă de migdale
- sare
pentru decor:
- cacao cernută
Mod de preparare:
Freacă într-un castron gălbenuşurile cu zahărul până la obţinerea unei creme catifelate de culoare galbenă. Cerne deasupra faina, cacaua, amidonul şi toarnă esenţele de vanilie şi migdale.
Amestecă totul până se omogenizează. Pune peste albuşuri un praf de sare şi bate-le spumă tare, apoi încorporează-le în compoziţia obţinută, cu mişcări uşoare, de jos în sus.
Toarnă compoziţia într-o formă rotundă îmbrăcată cu hârtie de copt şi coace-o 35 de minute la 190° C. Scoate tarta din formă şi presar-o cu cacao cernută.
Serveşte-o călduţă, alături de cremă de vanilie sau frişcă, după gust.
Tartă de cacao cu aromă de migdale
Pofta buna!