Tartă cu caise si alune

Printeaza

Tartă cu caise si alune din: faina, sare, unt, galbenusuri, apa minerala, stafide, caise, alune de padure, fulgi de ovaz, zahar, zahar pudra.

Ingrediente:Tarta_cu_caise_si_alune

pentru aluat:

  • 175 g faina
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri apa minerala

pentru umplutura:

  • 100 g stafide
  • 300 g caise
  • 200 g alune de padure zdrobite grosier
  • 150 g fulgi de ovaz
  • 4-5 linguri zahar
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci faina intr-un vas cu un praf de sare, apoi pui untul taiat bucati.

Faci o adancitura adâncitură în centru, adaugi un gălbenuş, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl pui la rece 30 de minute.

Speli şi scoţi sâmburii caiselor. Le scurgi bine de apă şi le amesteci într-un castron cu zahărul. Scoţi coca de la rece, întinzi aluatul în­tr-o tavă rotundă, îmbraci şi pe­reţii până la jumătate, înţepi cu furculiţa şi îl coci în cuptorul preîncălzit 10 minute.

Apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit puţin. Pui caisele amestecate cu zahă­rul în tavă şi introduci din nou în cuptor pentru 15 minute.

Ser­veşti tarta rece presărată cu fulgi de ovăz, alune de pădure zdrobi­te grosier, stafide şi zahăr pudră.

Tartă cu caise si alune

Tarta_cu_caise_si_alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.