Tartă cu caise si alune
PrinteazaTartă cu caise si alune din: faina, sare, unt, galbenusuri, apa minerala, stafide, caise, alune de padure, fulgi de ovaz, zahar, zahar pudra.
pentru aluat:
- 175 g faina
- 1 varf de cutit cu sare
- 100 g unt
- 3 galbenusuri
- 3 linguri apa minerala
pentru umplutura:
- 100 g stafide
- 300 g caise
- 200 g alune de padure zdrobite grosier
- 150 g fulgi de ovaz
- 4-5 linguri zahar
- zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci faina intr-un vas cu un praf de sare, apoi pui untul taiat bucati.
Faci o adancitura adâncitură în centru, adaugi un gălbenuş, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl pui la rece 30 de minute.
Speli şi scoţi sâmburii caiselor. Le scurgi bine de apă şi le amesteci într-un castron cu zahărul. Scoţi coca de la rece, întinzi aluatul într-o tavă rotundă, îmbraci şi pereţii până la jumătate, înţepi cu furculiţa şi îl coci în cuptorul preîncălzit 10 minute.
Apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit puţin. Pui caisele amestecate cu zahărul în tavă şi introduci din nou în cuptor pentru 15 minute.
Serveşti tarta rece presărată cu fulgi de ovăz, alune de pădure zdrobite grosier, stafide şi zahăr pudră.
Tartă cu caise si alune
Pofta buna!